Orepić priznao: Da, bio sam član HDZ-a

Vijesti 08. ruj 201612:02 > 12:07
N1

Mostovac i trenutni tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić bio je član HDZ-a, doznaje Dubrovački dnevnik.

Ovu je informaciju za Dubrovački dnevnik potvrdio i sam Orepić putem telefonskog razgovora.

“Bio sam, da, ’91, ’92. godine sam bio član HDZ-a”, izjavio je Orepić.

Inače, upravo je Orepić u više navrata kritizirao HDZ, navodeći kako su dvije vodeće nacionalne stranke vodile istovjetnu politiku u posljednjih 25 godina, premda je on dio jedne od njih bio upravo u tom periodu. Štoviše, na svom je Facebook statusu objavio kako ‘narod prepoznaje da je gotovo identičan profil ljudi koji su ih vodili tijekom posljednjih 25 godina, bilo s pozicije političke ljevice ili desnice’.

Na pitanje koliko je vjerodostojno da bivši član HDZ-a kritizira vođenje države od njihove strane u proteklih 25 godina, Orepić odgovara kako je vjerodostojno jer su se “odmaknuli od tih ljudi”.

“Vjerodostojno je, uistinu vjerodostojno. Odmaknuli smo se od politike koja je uništila ovu Državu, kao i od ljudi. Ja kao takav nisam imao nikakav utjecaj. To je u tim trenutcima čak bio nekakav pokret”, izjavio je.

Premda je potvrdio kako je bio član HDZ-a, koliko dugo se zadržao u toj stranci se, kako kaže, ne može se sjetiti.

“Kratko je to bilo. Bio sam vojna osoba i izašao sam odmah iz HDZ-a. Konkretno, ja sam predložio izbacivanje tada ministra u Vladi RH trenutnog direktora Luke Ploče Ivana Pavlovića i onda smo došli do svađe u lokalnom pločanskom HDZ-u i izašao sam”, izjavio je Orepić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.