Hrvoje Runtić u USKOK-u: Ništa ne smijem reći

Vijesti 19. ruj 201614:34 > 14:39
N1

Hrvoje Runtić, koji je napustio Živi zid i koji je viđen u razgovoru s glasnogovornikom Mosta Nikolom Grmojom, danas je bio u USKOK-u.

Dopredsjednik Živog zida, koji je osvojio i saborski mandat, Hrvoje Runtić odlučio se i formalno razići sa Živim zidom, a svoju izjavu da odlazi iz stranke ovjerio je i kod javnog bilježnika. Potom je viđen na kavi s Mostovim Nikolom Grmojom, a nakon toga otišao je u USKOK.

 “Jesam, bili smo na kavi, ne skrivam ništa. U zadnjih nekoliko dana sam rekao da ću, ako budem išao dalje sam, kao nezavisni zastupnik, da ću se držati svojih načela, a moj su prioritet 330 tisuća blokiranih i što se može učiniti za te ljude.

Iz Mosta su me zvali jer imaju neke ideje u tom smislu, da pogledam njihove prijedloge i da razgovaram s njima. Prekjučer su mi poslali neke dokumente vezane uz izmjene Ovršng zakona i program restart”, pojasnio je Runtić za Dnevnik.hr.

“Nisu me zvali u Most’

Tvrdi da ga iz Mosta nisu zvali da im se priključi. “U Saboru ću djelovati samostalo, u skladu s programskim načelima Živog zida, što su i moja načela”, dodao je Runtić.

O posjetu USKOK-u nije želio previše govoriti jer, kako je naglasio, ne smije.

Danas bi se trebao sastati Glavni odbor Živog zida s prijedlogom da se protiv Runtića pokrene stegovni postupak zbog narušavanja ugleda stranke. Pismeno očitovanje o odlukama Glavnog odbora može se očekivati iza 18 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.