Grmoja o razbijanju Živog zida: Runtić više nije njihov član

Vijesti 19. ruj 201615:09 > 15:13
N1

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja je upitan prije ulaska u središnjicu HDZ-a (gdje se održavaju pregovori o sastavljanju parlamentarne većine) zašto se našao s bivšim članom Živog zida Hrvojem Runtićem.

“Našao sam se s g. Runtićem oko našeg prijedloga izmejna Ovršnog zakona, što je jedno od sedam jamstava koja smo tražili od HDZ-a. To je zajednička tema i tu postoji zajednički interes i Mosta i g. Runtića, koji je nezavisni zastupnik. Nije bilo nikakvog razgovora o pristupanju g. Runtića Mostu, ali sigurno ćemo surađivati na onim prijedlozima, koji su u interesu naših građana”, odgovorio je. Na upit razbija li Most Živi zid, budući da se danas našao Runtićem, Nikola Grmoja je ispred središnjice HDZ-a kazao:

“G. Runtić je nezavisni zastupnik, podsjećam vas”. Na pitanje razgovaraju li s još kojim zastupnikom Živog zida, kaže: “Ne pričamo ni s kim iz Živog zida”. Odmah zatim, na pitanje pregovaraju li s manjinama, ustvrdio je sljedeće:

“Razgovaramo sa svima koji su u Saboru oko tema koje su zajedničke, a razgovarat ćemo i sa Živim zidom, ako sve bude s njima u redu”.

“Sigurno je da će Most za svoje prijedloge imati više od 15 ruku”, kazao je, a tvrdi da s HDZ-om još uvijek nije raspravljano o ministarstvima koja bi trebala pripasti Mostu.

O tijeku današnjih pregovora HDZ-a i Mosta možete čitati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.