Runtić ulazi u Mostov klub u Saboru kao nezavisni zastupnik

Vijesti 22. ruj 201607:09 > 13:16
N1

Uz 13 mandata koje su osvojili na prijevremenim izborima, Mostov saborski Klub zastupnika uz Runtića sada ukupno broji 14 ljudi

Nakon što je napustio Živi zid optužujući bivše kolege za pokušaje podmićivanja i prikrivanje neslužbenih donacija, Hrvoje Runtić odlučio se kao nezavisni zastupnik pridružiti Klubu zastupnika Mosta. Time taj klub raste na 14 zastupnika.

“Nakon puno promišljanja i konstruktivnih razgovora, odlučio sam kao nezavisan zastupnik pristupiti Klubu zastupnika Mosta nezavisnih lista. Nakon što sam otkrio i prijavio niz nepravilnosti u financijskom poslovanju Živog zida, zbog čega sam bio izložen i javnome linču, nikako ne mogu zastupati svoje birače kao zastupnik istoimene stranke. Od borbe za izmjenu Ovršnog zakona ne želim odustati. Jedino sam u Mostu nezavisnih lista prepoznao ključne stavke programa koje i sam podržavam, a to je prvenstveno izlazak hrvatskog naroda iz dužničkog i ovršnog ropstva. Naglašavam kako ću Mostovom Klubu zastupnika pristupiti kao nezavisan zastupnik, jer se ne želim vezati uz niti jednu stranku. Građani će vrlo brzo moći svjedočiti plodovima moga rada.

Ovome dodajem i kako u politiku nisam ušao radi novca, “moći”, niti radi svjetla pozornice, od kojih sam se svojevremeno već jednom maknuo, iako sam ih mogao imati koliko sam htio. Moj je primarni cilj borba za izmjene nehumanog Ovršnog zakona, zasutavljanje deložacija i deblokiranje blokiranih. Molim sve da pričekaju neko vrijeme i sude mi prema rezultatima moga rada.

Moj je stav da nepristupanje nijednom klubu, sjedenje u Saboru i skretanje pozornosti na probleme bez sjedanja za stol za kojim se problemi konstruktivno rješavaju, nije i ne može biti razlog da bi netko ušao u politiku. U politiku se ulazi da bi se problemi rješavali, a ne da bi se glumio fikus koji govori uprazno”, naveo je Runtić u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.