"Kad bi biskup igrao Pokemone, proglasili bi ga svecem"

Vijesti 21. lis 201612:41 > 12:45
Ivo Cagalj/PIXSELL

"Kada bi jedan biskup ili netko iz Crkve danas pokušao gradom igrati igru Pokemon sutra bi već u medijima bio proglašen blaženim i svetim", rekao je Veliki kancelar KBF-a u Splitu mons. dr. Marin Barišić govoreći na skupu "Vjera u medijima – mediji u vjeri" kojeg organizira Katolički bogoslovni fakultet.

Naime, glavna tema ovog skupa bili su mediji, a nadbiskup Barišić naglasio je da su mediji “uvijek bili važni u svakom vremenu” kao i da su danas na “poseban način vrijedni i važni” jer vrjednuju čovjeka, prenosi IKA.

Predavanje je održao mons. dr. sc. Claudio Maria Celli iz Vatikana a na temu „Rastuća prisutnost Crkve u digitalnom svijetu – izazovi i prilike”. Tako je Celli naglasio važnost društvenih mreža tvrdeći da će vjernici često biti podvrgnuti nepravednim kritikama i suočeni s “izljevima mržnje i snažnog prezira”.
Na društvenim mrežama vjernici moraju okrenuti drugi obraz

“Važno je da se suzdrže od uzvraćanja istom mjerom. Isusov poticaj za ‘okretanje drugog obraza’ možda je pronašao novi izričaj u društvenim medijima, a neosporno je radikalniji i protivniji kulturi nego ikada prije. Važno je da se nikada ne plaše proturječiti neistinama, razjasniti nesporazume i predstaviti našu vjeru i Crkvu u pozitivnom svjetlu”, rekao je Celli dodajući da će vjernici biti djelotvorniji ako budu “govorili istinu u ljubavi”, piše Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.