Uskoro štrajk u SC-u: Hoće li raditi menze i student servis?

Vijesti 11. stu 201607:19 > 07:31
YouTube/ILUSTRACIJA

Zaposlenici zagrebačkog SC-a najavili su štrajk koji će započeti u srijedu 16. studenog. Najavili su to u utorak sanacijskom upravitelju SC-a Mirku Bošnjaku, Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Sveučilištu u Zagrebu i Vladi Republike Hrvatske.

Tim će se povodom u 11 sati održati konferencija u prostoriijama Samostalnog sindikata zaposlenika studentskih centara Republike Hrvatske u Savskoj.

Samostalni sindikat zaposlenika studentskih centara Republike Hrvatske, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, Nezavisni sindikat radnika Studentskog centra u Zagrebu i Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi, održat će konferenciju za novinare u povodu najave štrajka u Studentskom centru u Zagrebu zbog nepotpisivanja usuglašenoga kolektivnog ugovora.

U pozivu navode kako su se nakon neuspjelog okončanja mirenja za potpis Kolektivnog ugovora prisiljeni izboriti industrijskom akcijom.

Štrajk u Studentskom centru u Zagrebu započinje 16.11.2016. godine, u 6 ujutro i trajat će sve do ispunjenja zahtjeva, stoji u zajedničkoj objavi više sindikata koji djeluju unutar SC-a, javlja Srednja.hr. Najavljeno je isto tako da će se nastaviti pružati pune usluge za studente s invaliditetom i u tu svrhu će na lokaciji Cvjetno naselje raditi po pet radnika u svakoj smjeni.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.