HDZ želi preseliti Zagreb na Savu: 'Rijeka treba spajati'

Luka Stanzl/PIXSELL

Gostujući u emisiji Pressing, Andrija Mikulić kazao je kako Zagreb treba živjeti na Savi. Stoga, HDZ će tijekom kampanje za lokalne izbore ponuditi građanima kroz svoj program što i kako graditi na rijeci koja teče kroz grad.

Predsjednik Skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić otkrio je u emisiji Pressing kako smatra da je najveći problem hrvatske metropole otpad.

“Zagreb nema riješeno ni odlagalište otpoda, ali nema rješenje ni gdje i kako odvajati otpad. Zagreb nema plan gospodarenja otpadom. To je sramota. Nisamo bili ni za onu odluku da se smanjii broj odvoza otpada”, obrazložio je.

Kazao je da je za to odgovoran prvi čovjek Grada. Međutim, to što je podržao Bandićev proračun, ne smatra spornim.

“Grad Zagreb je jedini grad u Europi koji ima rijeku, a ne koristi je. Umjesto da rijeka spaja grada, ona ga razdvaja. To je plan HDZ-a od ranih 90-ih. Otkrit ću vam ekskluzivno – to je jedna od stvari s kojima ćemo ići prema ljudima. Grad Zagreb treba živjeti na Savi”, naglasio je.

Upitan što konkretno znači ‘spojiti grad rijekom’, istaknuo je o kakvim rješenjima HDZ razmišlja: “Od niza hidrocentrala, energetskih stepenica, nekoliko mostova koji će rasteretiti problem prometa, riješitćemo navodnjavanje desnog dijela za poljoprivredu”.

“Dobro je da Zagreb ima takvu jednu manifestaciju, ali nije nužan. Ako bude sredstava”, komentirao je Snježnu kraljicu.

“Kandidata ili kandidatkinju za gradonačelnika Zagreba HDZ će objaviti nakon blagdana”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.