Rezultat arbitraže nije povoljan za RH, idemo u otkup!

Vijesti 24. pro 201617:48 > 17:51
N1

Nakon premijera Plenkovića koji je na Badnjak objavio da je propala arbitraža oko Ine te da će Hrvatska vratiti Inu u svoje vlasništvo, i Božo Petrov je sazvao novinare na Badnjak.

“Zajedno smo se dogovorili premijer i ja o budućim planovima za Inu. Rezultat arbitraže nije povoljan za Hrvatsku, ali mi idemo u otkup i preuzimanje većinskog udjela u toj strateškoj kompaniji. Most se uvijek zalagao za zaštitu Ine”, kazao je Božo Petrov za Dnevnik N1 televizije.

“Ova odluka nije donesena u 10 sekundi, mi smo odavno razgovarali kao partneri u Vladi. Danas smo potvrdili da je to najbolji smjer za Hrvatsku, a svi ostali detalji bit će objavljeni naknadno. Bitno je sada pripremiti sve aktivnosti, a o svemu ćemo javnost obavijestiti naknadno. Pitanje je na temelju kakvih dokaza je sud donio ovakvu odluku’, kazao je Petrov za N1.

Vraćamo INU

“Vijest koju vam želimo priopćiti odnosi se na INA-u. Donijeli smo političku odluku o povratku INE u vlasništvo Hrvatske. To zna i mađarska strana. Danas smo od naših pravnih zastupnika dobili obavijest da je ta odluka pred arbitražnim sudom. Arbitražni sud je rekao da dokazi nisu dovoljni da se dokaže da je kupnja INA-e bila plod koruptivnih aktivnosti. Vlada se snažno protivi odluci arbitražnog suda i raspolažemo sve opcije kako bi osporili odluku arbitražnog suda”, rekao je Plenković.

Više donosimo na OVOM LINKU.