Čermak: Podići ću kaznenu prijavu protiv ministra Vrdoljaka

Vijesti 18. pro 201419:51 > 19:56
N1

Nakon što je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak otkrio na kojim je benzinskim postajama tijekom inspekcije pronađeno gorivo loše kvalitete reagirao je i vlasnik Croduxa Ivan Čermak

Čermak je najavio kaznene prijave protiv Zavoda za ispitivanje kvalitete i ministra Ivana Vrdoljaka.

“Podići ću kaznene prijave i protiv ZIK-a i protiv ministra Vrdoljaka koji obmanjuje javnost o lošoj kvaliteti goriva. Ako se radi o kvaliteti goriva, mi ćemo uzorak koji je ostao nama dati na supervještačenje i dokazati da imamo najkvalitetnije gorivo. To je sasvim neka druga priča i sumnjamo da je sve to napravljeno namjerno”, rekao je Čermak.

Podsjećamo, na benzinskoj postaji tvrtke Naftne crpke ulice u Županji, standard kvalitete nisu zadovoljila goriva eurosuper BS 95, koje je sadržavalo oko 10 posto dizela te eurodizel BS koje je sadržavalo 5 posto benzina.

Zbog neodgovarajuće filtriranosti na -13 stupnjeva celzija (dopuštena granica je -15), zbog čega može doći do gubitka snage motora i njegova gašenja na temperaturama nižim od -13 stupnjeva, standarde nije zadovoljilo gorivo eurodizel BS Premium tvrtke Crodux Derivati Dva i to na pumpama u Dugopolju, Varaždinu (Gospodarska 29b) i Sisku (Zagrebačka bb).

To ustvari znači da se motor zbog toga može ugasiti što implicira da nema dovoljnu količinu aditiva ili da je prisustvo vode.