"Ministar Vrdoljak želi biti hrvatski Eliot Ness"

N1(screenshot)

Vlasnik Croduxa Ivan Čermak održao je konferenciju za novinare povodom izvješća Ministarstva gospodarstva o kvaliteti goriva u akciji Oktan, prema kojoj je nedovoljno kvalitetno gorivo nađeno na njegovim - Crodux - benzinskim crpkama.

Čermaka je naljutio ministar Ivan Vrdoljak protiv kojeg je najavio kaznenu prijavu. “Ministar Vrdoljak želi biti hrvatski Eliot Ness”, rekao je Čermak.

Vlasnik Croduxa smatra da Zavod za ispitivanje kvalitete (ZIK) nije akreditiran za ove analize.

“ZIK nije ni akreditiran za ove analize, ministar Vrdoljak je zlonamjeran i neodgovoran”, rekao je Čermak te dodao da će od uzoraka koji su ostali Croduxu raditi superanalizu.

Planira tužiti Vrdoljaka i Ministarstvo, a kako sam kaže, “tužbe će iznositi stotine milijuna”.

Detalje pogledajte u prilogu reportera N1 Antonija Zavade.

Na pitanje reportera N1, Antonija Zavade, da li iza svega možda stoji sukob s Ivanom Vrdoljakom oko plinskog biznisa Čermak je rekao da će o tome govoriti vrlo skoro i otvoreno.

“Ako se radi o kvaliteti goriva, mi ćemo uzorak koji je ostao nama dati na supervještačenje i dokazati da imamo najkvalitetnije gorivo. To je sasvim neka druga priča i sumnjamo da je sve to napravljeno namjerno”, rekao je još u četvrtak Čermak za N1.

Podsjećamo, na benzinskoj postaji tvrtke Naftne crpke ulice u Županji, standard kvalitete nisu zadovoljila goriva eurosuper BS 95, koje je sadržavalo oko 10 posto dizela te eurodizel BS koje je sadržavalo 5 posto benzina.

Zbog neodgovarajuće filtriranosti na -13 stupnjeva celzija (dopuštena granica je -15), zbog čega može doći do gubitka snage motora i njegova gašenja na temperaturama nižim od -13 stupnjeva, standarde nije zadovoljilo gorivo eurodizel BS Premium tvrtke Crodux Derivati Dva i to na pumpama u Dugopolju, Varaždinu (Gospodarska 29b) i Sisku (Zagrebačka bb).