Podolnjak o teritorijalnom preustroju: Potrebne su promjene

Vijesti 18. ožu 201714:51 > 15:03
N1

Saborski zastupnik Mosta Robert Podolnjak komentirao je u Velikoj Gorici teritorijalni preustroj i odnose među koalicijskim partnerima u Vladi.

Upitan hoće li pitanje teritorijalnog preustroja biti kamen spoticanja na lokalnim izborima između HDZ-a i Mosta, Podolnjak je kazao kako će nastojati potaknuti argumentiranu raspravu među koalicijskim partnerima.

”Mi ćemo nastojati argumentima uvjeriti i naše koalicijske partnere da su potrebne određene promjene. Prije svega, želimo veći stupanj decentralizacije. Mostu je to vrlo važno jer će upravljati u mnogim općinama, gradovima i županijama. Decentralizacija je prvi korak. Nakon toga želimo vidjeti koje su mogućnosti kvalitetnijih odnosa središnjih i lokalnih gdje se može zapravo dovesti do racionalnih ušteda. Sigurno u sustavu postoje neracionalne sredine, dakle tamo gdje zapravo ne možete kvalitetno upravljati. O tome nećemo govoriti samo mi iz političkog aspekta. O tome će govoriti i struka, radit ćemo određene analize i u okviru Ministarstva uprave, dosta toga je već i napravljeno. Vjerujem da ćemo partnere na vlasti uvjeriti da je u određenom razdoblju u tijeku sljedećeg mandata potrebno raditi određene racionalizacije u sustavu”, kazao je Podolnjak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.