Na pomolu novi rat HDZ-a i Mosta zbog Ružice Vukovac?

Vijesti 27. ožu 201713:46 > 13:50
N1

Bivša Mostova saborska zastupnica i donedavna načelnica Općine Velika Kopanica Ružica Vukovac uskoro bi, možda već u četvrtak na sjednici Vlade, trebala postati državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede.

Iz Vlade neslužbeno poručuju kako tu informaciju zasad ne mogu komentirati, a u Mostu da je Vukovac ionako bila njihova prva opcija za poljoprivredni resor. Ali i da se tome opire HDZ-ov ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

U Mostu su još prije lanjskih izbora razmišljali o tome da Ružicu Vukovac predlože za ministricu poljoprivrede ako im pripadne taj resor u novoj Vladi. Stoga ne čudi to što sada žele da ona postane državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede.

Tportalov izvor iz Mosta kaže da se njezinom imenovanju za državnu tajnicu protivi HDZ-ov ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Ministar Tolušić nije odgovorio na poruke vezane uz moguće imenovanje Ružice Vukovac njegovom najbližom suradnicom, no u Ministarstvu poljoprivrede neslužbeno su poručili da Tolušić ‘nema nikakvih problema s Ružicom Vukovac’ te da ne znaju tko sve lobira za njezino imenovanje državnom tajnicom.

Ružica Vukovac također još nije komentirala cijeli slučaj, piše Tportal.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.