Tek je postala državna tajnica, a kreće u utrku za županicu?

Vijesti 21. tra 201709:09 > 09:24
N1

Prošlo je jedva tjedan dana otkako je Vlada Mostovu Ružica Vukovac imenovala državnom tajnicom u Ministarstvu poljoprivrede, a ona sada, čini se, kani u utrku za županicu Brodsko-posavske županije.

Kandidatura Ružice Vukovac kao MOST-ove kandidatkinje za županicu Brodsko-posavske županije i izlazak MOST-a na izbore za županijsku skupštinu na predstojećim lokalnim izborima bit će predstavljena ove subote u Slavonskom Brodu, stoji u najavi predstavljanja.

Također će biti predstavljeni i kandidati na na platformi MOST-a nezavisnih lista za općine Bebrina, Oriovac, Donji Andrijevci, Velika Kopanica Vrpolje uz poziv i drugim nezavisnim listama da se pridruže platformi.

Podršku kandidaturi pružit će i saborski zastupnik te nezavisni kandidat za župana Vukovarsko-srijemske županije Tomislav Panenić te predsjednik saborskog kluba zastupnika MOST-a i kandidat te stranke za gradonačelnika Osijeka Miroslav Šimić.

Je li točno da kreće u izbornu utrku za županicu i hoće li ako dobije povjerenje građana biti županica ili državna tajnica, kao i jesu li točne informacije o kojima pak piše sbplus.hr da će njezin zamjenika biti Davor Gruber, član stranke Duspara Mirko nezavisna lista, pokušali smo saznati od Mosta te odgovor čekamo, ali i od Ružice Vukovac, ali barem zasad nije odgovarala na naše pozive i poruke.

Ružica Vukovac, poznata i kao osoba koja je slučajno čula navodni SDP-ov plan za razbijanje Mosta pa je zbog toga propala koalicija sa SDP-om, bivša je Mostova saborska zastupnica i nesuđena ministrica poljoprivrede u prvoj Vladi HDZ-a i Mosta. Naime, u Mostu su razmišljali da je postave na tu tu funkciju da im je tada pripao taj resor u Vladi.

Vukovac je donedavno bila načelnica Općine Velika Kopanica, sve dok joj HDZ nije srušio proračun za ovu godinu, a prošli je tjedan postala državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede. I to, kako su pisali mediji, unatoč navodnom protivljenju HDZ-ova ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića što je on opovrgnuo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.