HDZ se službeno očitovao o navodnom potkupljivanju Runtića

Vijesti 30. tra 201717:59 > 18:05
Ilustracija

HDZ se službeno očitovao o optužbama koje je na račun njihovog zastupnika Dragutina Veselčića iznio Božo Petrov kazavši da su pokušali potkupiti zastupnika Mosta Hrvoja Runtića kako bi podržao ministra Zdravka Marića i vladu.

”Hrvatska demokratska zajednica najodlučnije odbacuje sve lažne optužbe Bože Petrova i Hrvoja Runtića.

Tražimo da nadležne institucije što prije utvrde sve činjenice vezane za događaj na koji se pozivaju.

Nakon uvreda i kleveta na niz naših dužnosnika te u nedostatku bilo kakvih argumenata i dokaza, današnje objede na račun HDZ-a samo su nastavak prljave kampanje koju vodi Most.

HDZ najoštrije osuđuje ovakve manipulacije i podmetanja u predizborne svrhe”, priopćeno je iz HDZ-a.

Podsjetimo, saborski zastupnik Mosta, Hrvoje Runtić, za N1 je objasnio kako su ga vrbovali HDZ-ovci, da ne glasa protiv Zdravka Marića u Saboru.

“Išli su preko člana moje obitelji. Zvao je jedan njihov posrednik, dugogodišnji član HDZ-a i koji je s tim članom moje obitelji prijatelj 25 godina. To je bilo preksinoć predvečer kad je zvao na telefon da se nađu jučer u jednom kafiću u Vinkovcima. Taj član obitelji je mislio da je to prijateljska kava”, rekao je Runtić za N1.

Kasnije mu je prozvani HDZ-ovac Dragutin Veselčić odgovorio u priopćenju kazavši kako je ”ostao zgrožen današnjim optužbama Hrvoja Runtića i Bože Petrova” te da se radi o lažnim optužbama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.