"Ako sutra smijenimo Marića, očekujemo ostavku Plenkovića"

Vijesti 03. svi 201720:51 > 21:12
N1

Ako Most uspije sutra sa saveznicima smijeniti ministra Zdravka Marića, na potezu je Andrej Plenković, koji je izazvao ovu krizu i od kojega očekujem ostavku, poručio je šef Kluba zastupnika Mosta Miroslav Šimić.

Upitan što nakon ostavke, Šimić reče da su “izbori najlogičnija varijanta u ovom trenutku, a Plenković mora dokazati ono što je govorio prošloga tjedna, a to je da ima novu većinu”.

Postoji mogućnost da Most pokrene postupak raspuštanja Hrvatskog sabora, potvrdio je Šimić u razgovoru za Novu TV: “To je jedna od opcija o kojoj razmišljamo, u ovom trenutku još ne mogu potvrditi da će se to dogoditi”.

Ako pak Most ne uspije u smjeni, Šimić je podsjetio da je “podnešen zahtjev za smjenu predsjednika i potpredsjednika sabora tako da će Most ići u tom pravcu”.

“Most je jasno pokazao da čuva interes hrvatskih građana, s ovakvim HDZ-om ne možemo surađivati”, kazao je, a mogućnost suradnje sa SDP-om nije odbacio.

Vjeruje i da je moguće da će HDZ sklopiti savez s HNS-om, a to bi se, smatra, vjerojatno moglo znati nakon lokalnih izbora.

Tijek događaja iz minute u minutu pratite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.