USKOK provodi izvide o političkom vrbovanju Runtića

Vijesti 09. svi 201714:03 > 14:08
N1

Nakon što je saborski zastupnik Mosta Hrvoje Runtić ustvrdio da su ga vrbovali HDZ-ovci da ne glasa protiv Zdravka Marića u Saboru, N1 televiziju je zanimalo istražuje li USKOK te njegove tvrdnje.

Na pitanje USKOK-u jesu li pokrenuti izvidi oko tvrdnji Hrvoja Runtića da ga je Dragutin Veselčić preko obitelji pokušao podmititi kako bi glasao protiv opoziva ministra financija Zdravka Marića, iz USKOK-a je N1 televiziji rečeno da “s obzirom na to da su izvidi tajni, sukladno zakonskim odredbama USKOK ne može odgovoriti na to pitanje“.

Podsjetimo, saborski zastupnik Mosta Runtić kazao je da su ga vrbovali HDZ-ovci da ne glasa protiv  Marića u Saboru što su i HDZ i Veselčić opovrgnuli.

“Išli su preko člana moje obitelji. Zvao je jedan njihov posrednik, dugogodišnji član HDZ-a i koji je s tim članom moje obitelji prijatelj 25 godina. To je bilo preksinoć predvečer kad je zvao na telefon da se nađu jučer u jednom kafiću u Vinkovcima. Taj član obitelji je mislio da je to prijateljska kava”, rekao je Runtić za N1.

Sve je prijavio i policiji. “Ja sam to odmah, čim mi je član rekao, prijavio policiji. HDZ će sada poslati teško topništvo na mene. Ja ništa neću potpisati, nikakve ponude neću potpisati i neka se klone moje obitelji”, poručio je Runtić.

Podsjetimo, temu je otvorio predsjednik Sabora i čelnik Mosta, Božo Petrov, koji je u intervjuu za N1 rekao da je HDZ pokušavao kupiti Mostove zastupnike u Saboru, a otkrio je i što im je nuđeno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.