"Pokušaj podmićivanja samo je mali dio ovog užasnog mozaika"

Vijesti 09. svi 201714:34 > 14:40
N1

Saborski zastupnik Mosta Hrvoje Runtić, koji je ustvrdio da su ga vrbovali HDZ-ovci da ne glasa protiv Zdravka Marića u Saboru, oglasio se nakon što je N1 televiziji stigao odgovor USKOK-a na pitanje istražuju li njegove tvrdnje.

“Sanjam o danu kada ćemo živjeti u uređenoj državi u kojoj se ne događaju stvari kojima svjedočimo zadnjih dana i kada će državni dužnosnici sami podnositi ostavke, čak i kada krivo i nezakonito potroše 50 eura. Sve ovo što gledamo i doživljavamo u zadnje vrijeme sumrak je demokracije i rezultirat će samo povećavanjem broja ljudi koji napuštaju našu domovinu jer ne žele više živjeti u ovakvom okruženju. U zadnjih dvadesetak godina moglo se od Hrvatske stvoriti raj na Zemlji, a stvoren je pakao u kojemu je nemoguće normalno živjeti. To je otužno i poraz svih nas zajedno. Taj pokušaj podmićivanja samo je mali dio ovog užasnog mozaika“, poručio je Runtić za N1 televiziju.

Njegova je to reakcija na odgovor pristigao N1 televiziji iz USKOK-a. Naime, na pitanje USKOK-u jesu li pokrenuti izvidi oko Runtićevih tvrdnji da ga je Dragutin Veselčić preko obitelji pokušao podmititi kako bi glasao protiv opoziva ministra financija Zdravka Marića, iz USKOK-a je N1 televiziji rečeno da “s obzirom na to da su izvidi tajni, sukladno zakonskim odredbama USKOK ne može odgovoriti na to pitanje“.

Podsjetimo, temu je otvorio predsjednik Sabora i čelnik Mosta, Božo Petrov, koji je u intervjuu za N1 rekao da je HDZ pokušavao kupiti Mostove zastupnike u Saboru, a otkrio je i što im je nuđeno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.