Ružica Vukovac za 7 radnih dana zatražila plaću “6 plus 6”

Vijesti 12. svi 201721:37 > 21:40
N1

Mostova Ružica Vukovac bila je državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede samo dva tjedna u travnju, i to zapravo samo sedam radnih dana, a ovih je dana za taj svoj kratkotrajni angažman podnijela zahtjev za “šest plus šest” plaća na koje imaju pravo državni službenici.

Podsjetimo, Vukovac je imenovana na dužnost državne tajnice 13. travnja, a razriješena, nakon smjene Mostovih ministara i državnih tajnika, 28. travnja te je kad se oduzmu uskrsni praznici, na poslu bila sedam radnih dana.

Premda do Ružice Vukovac nisu uspjeli doći, Jutarnji list je dobio potvrdu iz Ministarstva poljoprivrede da je Mostovka podnijela zahtjev za “šest plus šest”.

Valja podsjetiti i da se Vukovac nakon što je imenovana za državnu tajnicu kandidirala i kao Mostova kandidatkinja za županicu Brodsko-posavske županije, a donedavno je bila i načelnica Općine Velika Kopanica sve dok joj HDZ nije srušio proračun za ovu godinu.

Inače, poznata je i kao osoba koja je slučajno čula navodni SDP-ov plan za razbijanje Mosta pa je zbog toga propala koalicija sa SDP-om, a bivša je Mostova saborska zastupnica i nesuđena ministrica poljoprivrede u prvoj Vladi HDZ-a i Mosta.

Naime, u Mostu su razmišljali da je postave na tu funkciju da im je tada pripao taj resor u Vladi, no kako se tražilo stručnjake na to je mjesto postavljen Davor Romić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.