"Ako HNS ide s HDZ-om, ja odlazim iz stranke!"

Vijesti 02. lip 201715:12 > 15:23
N1

Anka Mrak Taritaš, potpredsjednica HNS-a i protukandidatkinja Milanu Bandiću u drugom krugu lokalnih izbora u nedjelju 4. lipnja, nedvosmisleno je poručila da izlazi iz HNS-a ako ta stranka uđe u bilo kakvu koaliciju s HDZ-om, a o čemu se već danima naveliko neslužbeno govori kao umalo gotovoj stvari čim završe lokalni izbori.

“Koncentrirana sam potpuno na Zagreb i uvjerena sam u pobjedu. Molim sve da izađu na izbore. Moj stav je jasan i ja se ne predomišljam. Bila sam protiv preslagivanja s HDZ-om prije tri mjeseca, mjesec dana, jučer, danas, ali i sutra, za tjedan, mjesec ili šest mjeseci. Ako HNS u kojem slučaju odluči ući u koaliciju s HDZ-om, ja odlazim iz stranke”, poručila je Mrak Taritaš za 24 sata i objavila to i na svojem Facebooku. 



U njenom timu su se, dodaju, dodatno nasmijali na ponudu koju je navodno dao HDZ, a to je da su spremni da se ona vrati na mjesto ministrice graditeljstva.

Inače, Mrak Taritaš i šef HNS-a Ivan Vrdoljak već duže vrijeme nisu u najboljim odnosima, a prošli je tjedan zasikrilo među njima i na Predsjedništvu stranke kada su je navodno Vrdoljak i glavni tajnik stranke Srećko Ferenčak napali upravo zbog stava da ne želi u koaliciju s HDZ-om.

Optužili su je i da previše solira i da ne uzima njihove kadrove u svoj tim i da joj je kampanja loša, a sukob, i na to valja podsjetiti, tinja još od zadnjih dvoje izbora kada je stranka Mrak Taritaš postavila na niska mjesta na listama, ali je ona ipak oba puta zahvaljujući preferencijalnim glasovima građana i građanki uspjela ući u Sabor.

Upitana početkom ovoga tjedna je li točno da su joj Ferenčak i Vrdoljak zamjerili u stranci što je rekla da će izaći iz HNS-a ako ta stranka ode s HDZ-om, Mrak Taritaš je tada poručila: “Ja sam jedna od osoba koja ima nedvojbene i jasne stavove i tako ih iznosim – HNS niti ja ne sudjelujemo u bilo kakvim pregovorima držati jednom neodgovornom premijeru da i dalje bude premijer”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.