"Slavonija umire zbog koketiranja državnih lobija s vlasti"

Vijesti 03. srp 201722:47 > 22:55
Ilustracija

Ima puno lijepih riječi, ali se na terenu u suštini ništa nije promijenilo, poručio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kritizirajući opet premijera i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića

“Puno lijepih riječi i planova krucijalno ne mijenjaju ništa. To je nastavak mjera koje omogućavaju da se na lakši način umre i gradovi da se napuste. Nismo čuli da se otvara radna mjesta”, upozorio je Penava u razgovoru za RTL i dodao da sve zapinje iz nekoliko razloga, ali prvenstveno zbog loših zakona.

“Slavonija je prebogat kraj, ali resursi su nam nedostupni uslijed loših zakona. Govorimo o nemogućnosti iskorištavanja pijeska i šljunka iz naših rijeka, drvne sirovine. Sve su to posljedice osiromašivanja Slavonije. Ja sam se upravo rastao s najbogatijim Hrvatom u Švedskoj Darkom Pervanom koji kuca na vrata Vukovara, želi otvoriti radna mjesta, ali zbog nemogućnosti razbijanja državnih lobija koji očito koketiraju sa svakom vlasti – to je teže ostvariti”, naveo je Penava.

Upitan zašto Borovo umire, a istovremeno su u međuvremenu otvorena tri poduzeća za proizvodnju obuće, naveo je da je opet problem u državi i njenom lošem upravljanju: “Nadam se što hitnijim rješenjima jer me strah da će brojke o biti poražavajuće. Najgore je što ćemo ostati bez sve više mladih”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.