"Sviđa mi se kako Plenković vodi HDZ, ali neću se vratiti"

Vijesti 10. srp 201707:33 > 07:36
Robert Anic/PIXSELL

Prva hrvatska ministrica europskih integracija, Ljerka Mintas Hodak, vraća se u politiku. Ušla je u Skupštinu grada Zagreba na poziciju neovisne vijećnice s liste Milana Bandića, a u intervjuu za Večernji list objasnila je zašto je odabrala baš njegovu listu.

“Meni su se svidjeli projekti s kojima je izišao u predizbornoj kampanji, za koje mislim da će život u Zagrebu promijeniti nabolje. Ponajprije, bojenje 5000 fasada, obnova žičare na Sljemenu, direktna željeznička linija iz centra prema aerodromu, izgradnja hospicija i nove dječje bolnice, stanovi za mlade znanstvenike. Sve to učinilo mi se vrijednim moje podrške. Netko može Bandića voljeti ili ne voljeti, ali nitko ne može sporiti da je napravio za Zagreb više od mnogih njegovih prethodnika”, kazala je Mintas Hodak u intervjuu za Večernji list.

Smatra da se i Trg maršala Tita davno trebao preimenovati te da joj je drago da je to pitanje na dnevnom redu, ali i da nije presudno za kvalitetu života građana u Zagrebu.

Iako je 2002. godine izašla iz HDZ-a, zbog neslaganja s politikom Ive Sanadera, kaže da joj se sviđa na koji način novi predsjednik stranke, Andrej Plenković, vodi stranku. “Mislim da je Vlada zadužena da rješava konkretne probleme i isto tako da se ne bavi pretjerano svjetonazorskim pitanjima, jer to je nešto čime se trebaju baviti društvo i neke druge institucije u društvu. Meni se sviđa kako on vodi politiku, no je li dobro što je ušao u koaliciju s HNS-om ovakvim kakav jest, o tome bi se dalo razgovarati. No ono što je njega očito motiviralo jest, prvo, da stranka ostane na vlasti, i drugo, stabilnost Vlade. Nemojmo se zavaravati, svaka stranka koja je na vlasti i, ako nije Karamarkova, željet će i ostati na vlasti. Plenković je ušao u jednu neprincipijelnu koaliciju koju je opravdao stabilnošću i ne može se reći da time nije dobio i stabilnost, a koliko će trajati, to ćemo tek vidjeti. No činjenica je da u ovom trenutku imamo stabilnost što nije loše s obzirom na sve što se događa, od arbitražnog postupka preko Agrokora i teške situacije iseljavanja ljudi do kurikularne reforme”, kazala je Mintas Hodak.

Za Tomislava Karamarka ne smatra da je posebno obilježio razdoblje HDZ-a, a da je “njegovo desničarenje bilo posljedica nesnalaženja na mjestu na kojemu se nalazio”.

Dodala je da se neće vratiti u HDZ, ako je itko bude zvao. “Imam 65 godina i to je luksuz koji si mogu priuštiti”, kazala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.