Dan tišine

Vijesti 14. sij 201509:24 > 09:28
HND

Web redakcija N1info.com pridružuje se akciji hrvatskih novinara i medija u spomen na krvavi masakr u pariškoj redakciji Charlie Hebdo.

Želimo ukazati na to kako bi naš svijet izgledao bez novinara, medija i informacija.

Ovom akcijom hrvatski mediji žele jasno poručiti da se protiv misli i govora ne može obračunavati silom.

U napadu na Charlie Hebdo ubijeno je 12 osoba, a braća Cherif i Said Kouachi koji su izvršili napad su nakon potjere ubijeni.

Jemenska al-Kaida preuzela je odgovornost za masakr u Parizu. “Što se tiče blagoslovljene bitke kod Pariza organizacija al-Kaida s Arapskog poluotoka preuzima odgovornost za ovu operaciju kao osvetu za božjeg poslanika”.

Tvrde da Francuska pripada Sotoni te najavljuju nove tragedije i napade. Vođa jemenske al-Kaide tvrdi da su oni izabrali metu, skovali plan i financirali čitavu operaciju.

Charlie Hebdo, desetkovan u islamističkom napadu, opet je na naslovnici novog broja koji je izlašao u srijedu nacrtao proroka Muhameda koji drži natpis “Ja sam Charlie”, ističući da nipošto neće popustiti i tražeći “pravo na uvredu”.

Tjednik Charlie Hebdo koji se na meti islamista našao upravo zato što je često crtao Muhamedove karikature, prikazuje na naslovnici uplakanog proroka u bijelom koji u rukama drži papir na kojemu piše “Ja sam Charlie”, što je međunarodni slogan sudionika prosvjeda protiv napada održanog u nedjelju u Parizu. Iznad karikature koju potpisuje Luz stoji naslov “Sve je oprošteno”.