Varga: Radit ću na tome da popravim svoj dojam u javnosti

Vijesti 21. sij 201518:04 > 18:07
Cropix/Goran Mehkek

Ministar zdravlja Siniša Varga odbacio je u srijedu navode HDZ-a da se iza smjene sanacijskih ravnatelja četiriju kliničkih bolničkih centara kriju sukobi u SDP-u, odnosno smjena kadrova prvoga riječkog SDP-ovca Vojka Obersnela i bivšeg ministra Rajka Ostojića, po nalogu premijera Zorana Milanovića.

“Ne, ma kakvi, to je daleko od bilo kakve istine. Provodi se sanacija zdravstvenih ustanova, što je izuzetno težak zadatak i ovim putem zahvaljujem svima koji su surađivali i koji će surađivatti i preuzeti to teško breme na sebe da poboljšaju sustav zdravstva unutar zadanih financijskih okvira”, izjavio je Varga novinarima u Hrvatskom saboru.

Na pitanje hoće li biti smjena u sanacijskim vijećima, koja također utječu na financije, Varga je odgovorio da je svatko, pa i on kao ministar, podložan smjeni u bilo kojem trenutku.

“Sanacija je izvanredna situacija i provodi se sukladno zakonu o sanaciji i svi smo podložni promjenama za boljitak sustava”, dodao je.

Naglasio je da su se novi sanacijski upravitelji birali na osnovu konzultacija, životopisa i dosadašnje suradnje.

Ministar Varga je još jednom komentirao odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa državnih dužnosnika koje ga zbog pokroviteljstva nad kongresom Renesansa primarne zdravstvene zaštite kaznilo s 20 tisuća kuna.

“Prihvaćam da je moj dojam u javnosti vrlo loš i ja to prihvaćam kao kritiku. Radit ću maksimalno na tome da se moj dojam u javnosti maksimalno poboljša”, kazao je.