"Ako krene istraga oko Agrokora, povjerenstvo treba stati"

Vijesti 14. lis 201717:01 > 17:11
N1

U Banskim dvorima radilo se ove subote, naime, premijer Andrej Plenković sazvao je na sastanak neke ministre i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Sastanku u Vladi, osim Plenkovića i Jandrokovića nazočili su i ministrica gospodarstva te potpredsjednica Vlade Martina Dalić i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, a iz Banskih dvora poručili su da se radi o redovnom sastanku premijera s ministrima, a bilo je riječi i o Agrokoru.

Jandroković smatra da ako krene istraga, saborsko istražno povjerenstvo ne bi trebalo raditi jer će doći do preklapanja, kazao je Novoj TV, prenosi dnevnik.hr:  “To je sasvim sigurno. Onoga što je dio pravosuđa i onoga što je dio rada povjerenstva. Mislim da bi trebalo doći do zastoja u radu, odnosno prekida rada povjerenstva. Mislim da je najvažnije da oni koji jesu prekršili zakon, da zbog toga i odgovaraju”. 

Što se pak tiče mogućih smjena u HANFA-i, Dalić je poručila: ”Vlada donosi svoje odluke u redovitoj proceduri. Pitanje smjene čelnika HANFA-e nije bilo na nekom službenom dnevnom redu Vlade, tako da bih to sve za sada držala u zoni spekulacija”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.