'Stipetić je bio za koplje iznad svih, oficir i džentlmen'

Vijesti 14. ožu 201812:39 > 12:43
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

General Petar Stipetić bio je stvarno častan vojnik, obrazovan i predan svom poslu, komentirala je bivša ministrica obrane Željka Antunović vijest da je bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH danas preminuo u Zagrebu.

‘Bio je izrazito pametan časnik. Dao je veliki doprinos u Domovinskom ratu, a ja kao ministrica obrane u jednom periodu surađivala sam s njim i moram priznati da mi je pri dolasku u Ministarstvo bio jedan od glavnih oslonaca’, komentirala je Antunović.
Generala Stipetića prisjetio se i bivši ministar branitelja Predrag Matić izrazivši zadovoljstvo da je imao veliku čast i priliku raditi sa Stipetićem, ali i s drugim najvećim generalima Hrvatske vojske, od generala Blage Zadre, Janka Bobetka, Zvonimira Červenka do Antona Tusa.
‘Sve su to junaci Domovinskog rata i ne znam koga bih izdvojio od njih. Međutim, neće se ovi drugi naljutiti niti njihove obitelji ako kažem da je general Stipetić ipak za koplje iznad svih. Ako se za nekoga u Hrvatskoj vojsci može reći da je bio oficir i džentlmen, onda je to prije svih Petar Stipetić. Kada kažem da je bio oficir i džentlmen, onda su u tome sadržane sve njegove osobine. On nije bio od onih časnika koji je vikao i istjerivao autoritet na galamu nego se vidjelo da je stručan i da je volio svoje vojnike. Jako sam ponosan na dane kada sam radio s njim kada mi je bio šef u kabinetu načelnika Glavnog stožera’, poručio je Matić, prenosi Večernji.

Bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, stožerni general Petar Stipetić preminuo je u srijedu, 14. ožujka 2018. u Zagrebu.