Kovač ustao protiv 'eksperata' bez demokratskog legitimiteta

Vijesti 26. svi 201816:54 > 17:03
N1

U KC Dražen Petrović u Zagrebu održava se Izvještajni sabor HDZ-a na kojemu sudjeluje oko 5.000 članova stranke. Čečnici HDZ-a s Izvještajnog sabora šalju poruke o snazi vladajuće stranke te kritiziraju političke suparnike, a neki su kritiku odaslali i aktualnom vrhu stranke, poput Mire Kovača.

Birači gube povjerenje u one stranke koje ne uspijevaju ponuditi rješenja za probleme birača, goruće probleme u društvu, kad se stranke udalje od naroda, ne uvažavaju njegove potrebe i očekivanja, drugim riječima – ako je u pitanju vjerodostojnost, to se nama u HDZ-u ne smije dogoditi, kazao je Miro Kovač. Imamo iskustvo i na greškama, prije skoro dvije godine smo pobijedili na izborima pozivajući se upravo na vjerodostojnost, podsjetio je.

Danas smo suočeni s izazovima, dovodi se u pitanje naša vjerodostojnost, moramo biti snažni i beskompromisni u odbacivanju svega onoga što je štetno i nije dobro za našu stranku, u našoj demokraciji ključne procese ne smiju voditi mimo naše stranke tzv. eksperti bez demokratskog digniteta, ti su eksperti HDZ-u u prošlosti nanijeli veliku štetu, istaknuo je Kovač.

Bilo ih je među nama, ušli su, izašli, ali ne može se izaći i prerezati naša članska iskaznica, ona je svetinja, to se ne smije dogoditi, to je ponižavanje svih članova HDZ-a – vi ste naša kičma i pamet. Ne dopustimo da nam se nametne štetan dojam da se potajno pije vino, a javno propovijeda voda, poručio je Kovač.

Mi smo odgovorni za ono što činimo, ali smo odgovorni iza ono što bezpogovorno prihvaćamo, jedini je recept da jačamo unutarstranačku demokraciju i nedavno smo položili ispit u Saboru da smo mogli glasati po savjesti i veselim se jačanju unutarstranačke demokracije i usvajanju novoga Statuta – ako budemo takvi, ne moramo se bojati ljudi koji prodaju jeftine refecepte, zaključio je Kovač.

Više o Izvještajnom saboru HDZ-a možete čitati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.