HDZ ne smije postati ulog jednog pojedinca i njegovih težnji

Vijesti 26. svi 201817:07 > 17:16
N1

U KC Dražen Petrović u Zagrebu održava se Izvještajni sabor HDZ-a na kojemu sudjeluje oko 5.000 članova stranke. Čečnici HDZ-a s Izvještajnog sabora šalju poruke o snazi vladajuće stranke te kritiziraju političke suparnike, a neki su kritiku odaslali i aktualnom vrhu stranke, poput Drage Krpine.

Neću izricati velike hvale i pohvale, to smo čuli već dovoljno, ustvrdio je Drago Krpina i kazao da će on iznijeti kritike na rad HDZ-a u zadnje dvije godine.

Proteklo vrijeme i djelovanje HDZ-a oblježile su neke odluke koje su u članstvu i biračkom tijelu stvorile nedoumicu i zadršku. Mislim prije svega na glasovitu temu ratifikacije glasovite Istanbulske konvencije – ostajem pri tome da je to u dubokoj suprotnosti s dubokim načelima i uvjerenjima članova HDZ-a, da je bila pogrešna i da će imati političke posljedice, a to već vidimo u silaznoj putanji u anketama, naglaso je Krpina.

Svjestan je, istaknuo je, da vrhu HDZ-a, s ovakvom većinom u Saboru, nije lako voditi državu. Ta većina ovisi o jednom bivšem i jednom budućem zavoreniku, o skupini koju predvodi Milorad Pupovac koji može ucjenjivati kada hoće, koji stoji na čelu lista koji nasljednika Stepinca, Šepera i Kuharića proglašava luđakom, rekao je Krpina aludirajući na Novosti. 

Predložio je da stranka obaveže Vladu da prestane financiranje Novosti kazavši da taj list ponižava najdublje osjećaje hrvatskog naroda.
Krpina je na to zaradio ovacije i na kraju poručio da HDZ ne smije postati ulog jednog pojedinca i njegovih težnji na koliko god jezika bile izrečene.

Više o Izvještajnom saboru HDZ-a možete čitati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.