"Svi smo za borbu, nema klijentelizma u vrhu HDZ-a ni Vlade"

Vijesti 26. svi 201818:52 > 19:06
N1

Završio je 18. Izvještajni sabor HDZ-a, a kako je protekao i poruke koje se moglo čuti, komentirao je u razgovoru za N1 potpredsjednik HDZ-a i ministar prometa Oleg Butković.

Sabor je prošao u dobrom raspoloženju i HDZ je pokazao svoju snagu, istaknuo je Butković.

Što se tiče istupa pojedinih stranačkih dužnosnika, mislim da je ovo mjesto na kojem dužnosnici trebaju istupati, nije to ništa novo i mislim da ne treba u onome što je govorio Stier gledati nešto loše i da će to izazvati razdor, kazao je.

Ono što je govorio – ne možete biti protiv toga, svako društvo moderno, a ne bih se složio da je u vrhu stranke ili Vlade prisutan klijentelizam, ne znam da postoje, prvi bih ih osudio, ustvrdio je Butković.

Postoje procedure i javni natječaji koje treba poštovati, ali oko Agrokora je bila izvanredna situacija i brzo je Vlada trebala nešto učiniti, a i Ustavni sud je priznao lex Agrokor, kazao je Butković istaknuvši da ne treba iz konteksta izvlačiti stvari.

Što se Stiera tiče, on je izrazio spremnost za borbu, svi smo mi spremni za borbu, svi se borimo, mi u Vladi najviše, naglasio je Butković i dodao da pokazuju i neke vrlo pozitivne rezultate.

Priznao je ipak da je određenih pogrešaka bilo jer da nije ne bi se dogodila ostavka Martine Dalić i ne otišao Ante Ramljak, kazao je.

Premijer je sigurno sve u danim okolnostima radio da se spasi Agrokor i donesu prave političke odluke koje su dobile i većinu u Saboru, Ustavni sud je proglasio zakon ustavnim.

Ne treba stvarati dramu u HDZ-u, uvjeren je Butković, koji smatra da mediji preuveličavaju i potenciraju borbu nekakvih struja. Vidjeli ste da smo usvojili Statut i da je bio prisutan duh zajedništva, kazao je Butković.

Većina je, istaknuo je također, stabilna, a što se tiče nagodbe – on smatra da će do nje doći jer je to jedini ipravan put i rješenje za vjerovnike i za sve koji žele da se situacija u Agrokoru što prije riješi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.