Hasanbegović o incidentu: Posebno smo osjetljvi na Dinamo

Vijesti 23. srp 201812:47 > 12:54
N1

Zlatko Hasanbegović stao je u obranu svog stranačkog kolege Davorina Karačića koji je u Skupštini Grada Zagreba prijetio Tomislavu Tomaševiću.

“Ne znam je li riječ o nasrtaju, nisam ni čuo ni vidio, ne mogu komentirati. Svi koji me poznaju znaju da sam protiv bilo kakvog nasilja, verbalnog ili stvarnog. Ovdje nije riječ o nasilju, nego o malo žešćoj raspravi s navijačkom pozadinom”, komentirao je Hasanbegović incident u Skupštini Grada Zagreba. 

Ipak dodaje da su norme iste za sve i da se one ne smiju kršiti, ali da su Neovisni za Hrvatsku posebice osjetljivi na Dinamo

“Naš klub je nositelj duha tribine, interesa autentičnih Dinamovih navijača. Posebno smo osjetljivi kad se insinuira politička trgovina. Prošlog tjedna je u skupštini usvojen naš zaključak protiv privatizacije Dinana. Oni koji su Dinamov stadion vidili samo na malom ekranu, ne mogu docirati klubu Neovisnih za Hrvatsku u kojem su tri osobe koje su odrasle na navijačkoj tribini”, kaže Hasanbegović.

Odgovorio je na pitanje zašto je onda njihov zaključak prvo povučen pa onda vraćen na dnevni red. “Iz politikantskog pokušaja intervencije lijeve oporbe u unaprijed dogovoran zaključak s navijačima. Preko naših leđa i preko Dinama su pokušali penetrirati u nešto o čemu ne znaju ništa i politički parazitirati na nečemu što je gradsko dobro, a to je Dinamo”, kaže Hasanbegović. 

Prokomentirao je i zahtjev Inicijative Narod odlučuje da potpise za referendum o izmjeni izbornih pravila provjerava Državno izborno povjerenstvo. 

“Podupirem taj zahtjev i logično je da se u tu proceduru uključi DIP. Nema razloga iz politikantskih motiva to odugovlačiti, potpisi se mogu provjeriti u tjedan dana. Cilj je odugovlačiti, u duhu premijera Plenkovića je održavati status quo i odugovlačiti”, prokomentirao je Zlatko Hasanbegović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.