Plava laguna ove godine uložila pola milijarde kuna

Vijesti 10. kol 201809:45 > 09:48
N1

Gosti Novog dana bili su član uprave Plave lagune Damir Mendica i direktor sektora za ljudske resurse Plave lagune Goran Kukurin.

Plava laguna pokriva tri destinacije, Poreč, Umag i Rijeku, a u jednom danu mogu primiti više od 42.000 gostiju u 20 hotela, 11 turističkih naselja i devet autokampova.

“Ove godine ulažemo 500 milijuna kuna u više objekata, najveća investicija je 35 milijuna eura. Park resort Plava laguna u Poreču. Riječ je o preko 300 smještajnih jedinica, pola u hotelu, pola u turističkom naselju.

Neko razdoblje između kapitalnih rekonstrukcija je 20-ak godina, ali se svake godine nešto radi, intervenira, širi ponuda. Konstantno se ulaže u sve objekte”, istaknuo je Mendica.

Za takvu ponudu potrebna je i radna snaga, a u Hrvatskoj se redovito govori kako u turizmu nedostaje radnika, pogotovo sezonaca.

“Za iduću sezonu se počinjemo pripremati već sada jer kad dođe Uskrs, onda je kasno. Svi oni koji su tražili posao tada ga već imaju osiguranog. Plava laguna se počela pripremati na vrijeme tako da smo ove godine pronašli sve radnike koji su bili potrebni za sezonu”, rekao je Kukurin.

“Kad govorimo o turizmu, čestp se spominju samo kvalificirani radnici. Oni svima trebaju i do njih je najteže doći, no tu su inekfalificirani radnici. Imamo preko 500 sobarica, odjel za hortikulturu, nekih 160 vrtlara, tu je centralna pranica… Plava laguna ima oko 1.000 radnika na poslovima  za koje nije potrebna kvalifikacija. Nezahvalno je govoriti o prosječnoj plaći, ali ona je u Plavoj laguni 9.000 kuna bruto. Plaća ovisi o radnom mjestu, broju odrađenih satim dodacima koje imamo dogovorene kolektivnim ugovorom, tu su i dodatne stimulacije, puno je elemenata”, kazao je Kukurin.

Uskoro video…

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.