Splitski vijećnik ismijava zapošljavanje preko veze

Vijesti 22. kol 201817:42 > 17:56
Miranda Cikotic/PIXSELL

Splitski vijećnik iz redova stranke Pametno Jakov Prkić, na svom Faceboook profilu iznio je nevjerojatnu ponudu zaposlenima u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Prkić je ponudio da će platiti večeru svakome tko nije došao preko veze u Županiju.

“I tako to ide godinama. Pogotovo u Županiji. Do radnog mjesta možeš samo preko stranačke ili rodbinske veze. Nikako drugačije. Prije 6-7 godina objavila Županija natječaj da traže fotografa na radno mjesto čini mi se suradnika za izradu web stranica. Javio se jedan moj kolega s višom školom (fotografskom) zadovoljio sve uvjete, ali nastao je problem. Ne traže oni fotografa sa višom ,nego sa srednjom stručnom spremom. Veli on kako mu ne smeta raditi i za plaću srednje stručne spreme. Aaaa ne, ne, oni hoće baš srednju stručnu spremu. I koga prime? Naravno svog člana (HDZ). Dođem nakon nekog vremena u Županiju snimiti nekakav protokol i žicaju me fotografiju. Pitam gdje im je fotograf kojeg su nedavno primili? Aaaa ne radi on to.

Aj da ne dužim, sad je taj kolega gradonačelnik jednog srednjedalmatinskog grada. Dok mi laprdamo o Hladnom pivu, Bajagi, Thompsonu, Hajduku…., oni lagano slažu piramidu odanih koji će sutra zajedno sa svom svojom užom i širom rodbinom otrčati na biralište i odabrati svog spasitelja. A svi oni koji odluče apstinirati su u dobroj mjeri dio problema, a nikako dio rješenja. Dok se to ne promjeni možemo citirati Rippera: ..dok jedemo govna, drugi jedu kekse.. i ..kako je dobro kad si na Vlasti…

Kako smo se navikli da je normalno doći do radnog mjesta preko stranačke ili rodbinske linije, kao što je normalno da Sunce izlazi na istoku? Nitko se osim Vojka V. ne pita Kako to? Za ova radna mjesta trebat će novca. Gdje će se naći? Dugačka je obala u našoj Županiji, dat će se u koncesiju pa će bit para, povećat će porez na vozila… Reci Vojko V. NE MOŽE, molim te.
P.S.
Plaćam večeru svima koji su zaposleni u Županiji, a nisu došli preko stranačke i rodbinske veze do radnog mjesta. Jedini uvjet je da javno kažu ime i prezime”, poručio je Prpić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.