'Josipović je tražio da mu pomognemo srušiti Milanovića'

Vijesti 04. ožu 201507:49 > 07:53
Ivo Ravlic / CROPIX

Ivo Josipović je tražio od HDZ-a da mu pomogne srušiti Zorana Milanovića s vlasti, tvrdi glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

U emisiji “Markov trg” na Z1 televiziji Brkić je kazao da je Josipović još prije godinu i pol dana HDZ-u nudio savezništvo.

“Josipović nam je nudio da mu pomognemo srušiti Milanovića i postaviti za premijerku Vesnu Pusić. Bilo je to prije nekih godinu i pol dana i mi smo ga naravno odbili”, kaže Brkić, te dodaje da su HDZ-ovci Josipoviću poručili da, ako nije zadovoljan Milanovićem, sazove sjednicu Vlade i javno ga prozove.

Brkić je komentirao i špekulacije da će se izvanredni parlamentarni izbori održati već u svibnju ili lipnju ove godine. Kaže da Milanović i njegova Vlada nemaju rješenje za nagomilane probleme, ali ipak vjeruje da će se izbori održati krajem godine.

Josipović: Žele me ogaditi ljevici

Ivo Josipović izjavio je danas za HRT kako ga Brkić “želi ogaditi biračima ljevice” jer bi mogao ugroziti pobjedu HDZ-a. “Naime, ako izađem na izbore i konsolidiram glasove ljevice – ugrožavam moguću pobjedu HDZ-a. Također se želi unijeti razdor u lijevu koaliciju, insinuacijama da je i Vesna Pusić rušila Milanovića”, kazao je Josipović.