Božinović: Policija razgovara s ocem sirijske djevojčice

Vijesti 24. ruj 201811:22 > 13:07
N1

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović Božinović u Zadru je govorio o mjerama sigurnosti koje je policija poduzela tijekom ovogodišnje turističke sezone te o slučaju nestanka sirijske djevojčice u Hrvatskoj i stanju sigurnosti nakon pucnjava u Zagrebu.

Ministar je komentirao slučaj Sirijca koji tvrdi da mu je petogodišnja kćer nestala u Hrvatskoj.

“Dobio sam izvješće Ravnateljstva policije nakon što je vijest izašla u medije. To je bila prva vijest o tom događaju što se tiče hrvatske policije. Nakon što je policija dobila tu vijest kontaktirala je i BiH policiju, ali i sve ili barem one za koje su procjenili da imaju nekakva saznanja”, kazao je Božinović.

“Hrvatska policija je unatoč tome što takav događaj nije bio prijavljen poduzela sve što je mogla u tom slučaju i provela interno informiranje svih nadležnih tijela unutar policije. Koliko mi je poznato, u ovom trenutku bi se trebao održati sastanak s gospodinom iz Sirije od strane pripadnika hrvatske Granične policije pa ćemo vidjeti hoće li događaj biti prijavljen i hoćemo li saznati više informacija o događaju koji se navodno dogodio prije osam ili deset dana”, rekao je Božinović.

Kako doznajemo, razgovor sa Sirijcem obavlja se na graničnom prijelazu Maljevac.

Govorio je i o pucnjavi koja se prošlog tjedna dogodila na raskrižju Vukovarske i Držićeve u Zagrebu i stanju sigurnosti u glavnom gradu i Hrvatskoj.

“Prema mojim informacijma, za jednim počiniteljem se još uvijek traga”, rekao je Božinović o pucnjavi u Zagrebu.

“Sigurnosna situacija u Zagrebu i Hrvatskoj je na visokoj razini. Policija će poduzeti dodatne mjere kako bi se povećala percepcija sigurnosti”, dodao je Božinović.

#related-news_0

Komentirao je i otmicu hrvatskog pomorca u Nigeriji.

“Znam da se Ravnateljstvo policije obratilo Ministarstvu vanjskih poslova, ali ne znam detalje. MUP i policija će preko međunarodne policijske suradnje tražiti što više podataka kako bi poduzeli odgovarajuće mjere”, kazao je Božinović.

Ranije je ministar govorio i o mjerama koje su poduzete u vezi sigurnosti u turističkoj sezoni.

“Sve mjere koje su poduzete, su već u prvoj godini opravdale osnivanje Stožera. One su rezultirale promptnim reakcijama policije po svim dojavama. To je važno jer se kroz rad policije šalje dodatna slika o Hrvatskoj kao sigurnoj turističkoj destinaciji”, kazao je Božinović komentirajući mjere sigurnosti koje su poduzete tijekom turističke sezone.

“Trenutna migracijska kretanja u regiji nisu utjecala na sigurnost stranih i domaćih turista”, rekao je Božinović.

Ranije su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i župan Zadarske županije Božidar Longin te gradonačelnik grada Zadra Branko Dukić potpisali Sporazum o sufinanciranju uređivanja poslovnog prostora PU zadarske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.