General Miljavac za N1 komentirao Sačićevu ostavku

Vijesti 04. lis 201810:41 > 10:51
N1

Predsjednik Generalskog zbora Pavao Miljavac za N1 komentirao je neopozivu ostavku koju je jutros na mjesto u Zboru podnio Željko Sačić

‘Mi smo to očekivali, meni je žao ja ga znam od ’91. To je njegova odluka. U udruzi je dragovoljan pristup, mi nikoga ne nagovaramo, tko ima interese može ući, može doprinijeti’, rekao je Miljavac rekavši kako je Sačić s generalom Josipom Lucićem na sastanku imao žestoku diskusiju.

VEZANA VIJEST

Taj sastanak Sačić je opisivao i za N1. Ondje je, rekao nam je, ‘anticipirao da bi se moglo dogoditi da premijer pozove na ‘raport’ Miljavca da zatraži od njega lojalnost i potporu u pogledu solidariziranja s njegovom odlukom da se ne podrži prosvjed u Vukovaru’.

Miljavac se s tim ne slaže.

‘To mu je greška. Mi smo razgovor s premijerom zatražili još prošle godine. U HGZ-u je bila inicijativa pet jakih udruga zbog procesa koji jesu i mogući su u BiH za ratni zločin. Jedno dva-tri puta smo slali požurnicu, sad je premijer odgovorio potvrdno. Godinu dana nas nije primio na razgovor, ali bili smo u komunikaciji’, rekao je Miljavac.

Sačić je, podsjetimo, ostavku dao dan nakon što je čelnik HGZ-a Pavao Miljavac, nakon sastanka s premijerom Plenkovićem, rekao kako je stav HGZ-a da neće ići na prosvjed u Vukovar, ali da pojedinačno, tko od članova HGZ-a to želi, može otići.