Zagrebačka oporba: Bandić kupuje zastupnike uoči izglasavanja gradskog proračuna

Vijesti 03. pro 201811:47 > 14:39
N1

Najavu predsjednika zagrebačke skupštine HDZ-ovog Andrije Mikulića da će imati većinu prilikom izglasavanja gradskog proračuna, SDP-ov Gordan Maras shvatio je kao najavu koruptivnih akcija.

“Otpočela je najveća korupcijska akcija u angažmanu HDZ-a i Milana Bandića, traže način kako da kupe tri glasa u gradskoj skupštini. Ako govore ljudi da neće podržati proračun, a Mikulić govori da će imati većinu, onda se evidentno radi da se radi o kupovini”, rekao je Gordan Maras i rekao da o tome treba voditi računa i Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić .

Maras je rekao da je žalosno što je HDZ spao na “trgovinu ispod žita” s gradonačelnikom Bandićem i da je cilj očuvati fotelju Andrije Mikulića. 

Mikulić je naime u Saboru rekao da će imati većinu. “Sjednica je 13. prosinca i vidjet ćete da ćemo mi imati većinu za izglasavanje proračuna. Ne želim licitirati koja je to većina, i mi ćemo je imati, o tome ne treba sumnjati”, rekao je Mikulić. 

 Na istom tragu kao i Gordan Maras bio je Zlatko Hasanbegović 

“U ime gradonačelnika je najavljen početak političke rasprodaje, Crnoga petka u Gradu Zagrebu. Epilog ćemo vidjeti kada će se izglasavati zagrebački gradski proračun”, rekao je Hasanbegović, čija je stranka Neovisni za Hrvatsku donedavno bila partner Milanu Bandiću, ali Hasanbegović i dalje tvrdi da nisu bili u koaliciji nego da je postojao “programski sporazum”.

 I predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš tvrdi da je Bandić u akciji kupovine. “Bandić kontinuirano, besramno, bez imalo stida ide s buketima cvijeća i bombonijerama okolo, a svi znamo da iza toga stoji kupovanje radnih mjesta i nekih privilegija. Institucije moraju raditi svoj posao i ovo ne smije proći ispod radara”, rekla je Mrak Taritaš

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.