Bernardić: Kakva je to pravna država koja pušta na slobodu nasilnika?

Vijesti 16. pro 201815:45 > 15:52
Patrik Macek/PIXSELL (ilustracija)

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u nedjelju je oštro osudio puštanje na slobodu Darka Kovačevića Daruvarca koji je ljetos u Zadru brutalno premlatio djevojku.

Šef SDP-a je najavio i akcijski plan za borbu protiv korupcije, kriminala i nepravde. Dodao kako će SDP uskoro predložiti izmjene Zakona o odvjetništvu i Zakona o kaznenom postupku, a kako se isti ne bi više zlorabili, priopćeno je iz SDP-a.

“Kakva je to pravna država koja pušta na slobodu evidentnog nasilnika? Ovo je poraz pravne države i još jedan dokaz da ljudi iz Hrvatske ne iseljavaju samo zbog malih plaća. Pitam se je li netko od vladajućih čuo vapaj majke u sudnici od prije neki dan? Nije li krajnje vrijeme da nešto promijenimo?”, pita Bernardić.

Bernardić smatra da “DORH ne poduzima ništa” dok je nasilje u Hrvatskoj u porastu, a zemlja se guši u aferama.

“Zašto je HDZ uopće ratificirao Istanbulsku konvenciju kad se ona ne provodi u praksi? Ovaj najnoviji slučaj stravičnog zlostavljanja obvezuje nas da kao stranka predložimo izmjene nekoliko zakona kako bi se vratilo povjerenje građana u pravosudni sustav. Ističem i da smo započeli rad na akcijskom planu za borbu protiv korupcije, kriminala i nepravde. Riječ je o paketu mjera za reformu hrvatskog pravosuđa”, kaže Bernardić.

Bernardić je upozorio i na propuste koji su doveli do smrti dječaka u Metkoviću, ali na tajne snimke koje navodno pokazuju brutalnost hrvatske policije prema migrantima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.