"Kad Hajduku krene, krenut će i hrvatsko gospodarstvo"

Vijesti 18. pro 201812:43 > 12:47
N1

Gospodarska kretanja u ovoj godini analizirao je Guste Santini.

Na pitanje kako ocjenjuje ovu gospodarsku godinu od 1 do 5, odgovorio je: “Dva i to zbog toga što smo prepustili kretanje u gospodarstvo vanjskim čimbenicima a sami nismo svjesno djelovali na dinamiziranje i održivost tog gospodarskog razvoja. Isključite iz gospodarske aktivnosti turizam i ostat će vam samo problemi za koje se ne vide rješenja. Dvojka je možda čak i pretjerana ocjena.”

Komentirao je činjenicu da nam BDP i dalje “bildaju” osobna potrošnja, turizam ali i stranci koji su speglali preko kartica 3 milijarde kuna.

“Da nemamo turizma, nigdje nas ne bi bilo”, rekao je HRT-u

VEZANA VIJEST

Santini smatra da ćemo cijenu rada smanjiti kad država shvati da je njezina odgovornost prema građanima na prvom mjestu, a na pitanje kada ćemo provesti strukturne reforme i osigurati manje poreze ili prireze, odgovorio je da se to neće dogoditi dok je on živ.

Dao bi, kaže vlast onoj stranci koja bi rekla “naš je cilj da dobijemo rejting AA kao što to ima Slovenija”, a to je moguće rješenje.

“Hrvatska ima i znanja i resursa, moguće je napraviti ozbiljne iskorake, samo treba krenuti. Nije bitno dali će se dobiti politički poen, nego dali će hrvatskim građanima sutra biti bolje”, kaže i naglašava kako je razlika među čovjeka i orangutana to što orangutan ima sadašnjost, a čovjek budućnost.

Za brodogradnju smatra da je riječ o završenoj priči: “Od nje nema ništa i radnici Uljanika koji su si našli novo radno mjesto, napravili su najbolje, loše je za one koji su ostali u Uljaniku.”

Santini je komentirao i izbore i stanje u Hajduku te zaključio: “Kad Hajduku krene, krenut će i hrvatskom gospodarstvu.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža TwitterFacebook | Instagram.