Nadzor u Fondu za zaštitu okoliša zbog navodnog zapošljavanja HNS-ovaca

Vijesti 11. sij 201913:40 > 16:39
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Zbog medijskih napisa o navodnom zapošljavanju članova HNS-a u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kojem je na čelu HNS-ovac Dubravko Ponoš, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić poslat će u Fond upravni nadzor.

Jutarnji list piše da je na nedavnom natječaju za zapošljavanje 27 novih radnika u Fondu u drugi krug ušlo petero HNS-ovaca, a na natječaju iz prosinca 2017. od ukupno petero zaposlenih novih djelatnika, njih četvero imalo je stranačku iskaznicu HNS-a.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost negirao je sumnje o stranačkom zapošljavanju. Ističu da direktor Fonda,HNS-ovac Dubravko Ponoš, nije bio uključen u natječajnu proceduru. 

Iz Fonda pozdravljaju odluku o upravnom nadzoru koji šalje ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić jer je, ističu, upravni nadzor jedini mjerodavan za ispitivanje ispravnosti cijelog postupka. Uvjeravaju da će nalaz pokazati da je u Fondu sve izvršeno prema zakonu i procedurama te da su u radni odnos primljeni najbolji kandidati koji su se prijavili na natječaj.

Pojašnjavaju da su u nova zapošljavanja išli jer su morali povećati broj djelatnika u Samostalnoj službi koja radi na evaluaciji, provedbi i praćenju EU projekata.

Dubravko Ponoš (HNS) je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od rujna 2017. godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook| Instagram