Dubrovnik: Nastavlja se potraga za trećim radnikom HE Plat

Vijesti 12. sij 201909:43 > 09:51
Grgo Jelavic/PIXSELL

Opsežna potraga za trećim radnikom Hidroelektrane Plat, koji je nestao u požaru u četvrtak, ušla je u treći dan, u subotu od ranojutarnjih sati intenzivirana je s maksimalnim brojem ljudi, ali bez rezultata, izjavio je za Hinu načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević.

Vatrogasci, policija, Lučka kapetanija, HGSS, ali i helikopter tijekom dana će pretraživati dubrovačko područje te širi akvatorij Župskog i Cavtatskog zaljeva.

Potragu dodatno otežavaju vremenski uvjeti – jak vjetar i veliki valovi, zbog čega policijska plovila ne mogu izaći na širi akvatorij, već samo brod Obalne straže Omiš. Od 9 sati angažiran je i jedan helikopter MUP-a.

“Nema nikakvih novih vijesti. Tijekom jutra se u odnosu na noć potraga intenzivirala”, javlja iz Dubrovnika naša reporterka Matea Dominiković.

VEZANA VIJEST

U potragu su se uključili i mještani.

„Mještani nam mogu pokazati određena mjesta do kojih se može prići, jer na dijelu obale ne može se prići pješke. Ako dopuste vremenski uvjeti, pripadnici HGSS-a će u ‘suhim’ odijelima i kajacima pretražiti litice na otočićima Mrkan i Bobara. Zbog bure nismo mogli ranije angažirati helikopter, a ne znam koliko će još moći biti u zraku. Imamo svesrdnu pomoć HEP-a i zaposlenika HE Plat.“, rekao je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Pavličević.

U potrazi su se organizirali i građani sa svojim plovilima, ali zbog nepovoljnog stanja mora Pavličević ne može preporučiti isplovljavanje s malim barkama izvan lučica.

Podsjetimo, u požaru koji je u četvrtak ujutro oko 9 sati buknuo u HE Plat nestala su tri radnika. Beživotno tijelo prvog pronađeno je u četvrtak oko 14 sati u odvodnom kanalu hidroelektrane, a drugog oko 21,50 sati na obali mora u Cavtatu. Za trećim se još traga.

Očevid je jučer završen, ali rezultati još nisu poznati.

Još se ne zna od kuda je požar krenuo požar u hidroelektrani.

Zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović izjavio je u petak da je tijekom gašenja požara u kompleksu hidroelektrane (HE) u Platu termokamera pokazala najveći izvor topline od 260 stupnjeva Celzija u dijelu strojarnice iza kontrolnog punkta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram