Četvrtog dana potraga za radnikom HE Plat usmjerena prema otvorenom moru

Vijesti 13. sij 201908:12 > 11:25
Ilustracija

Spasilačke službe cijelu noć su bile na terenu u potrazi za posljednjim nestalim u požaru koji je u četvrtak buknuo u strojarnici Hidroelektrane Dubrovnik u Platu.

Tijekom nedjelje potraga će biti usmjerena prema otvorenom moru.

Potraga je bila proširena na područje od poluotoka Prevlake do otoka Sveti Andrija. Nažalost, još uvijek nema rezultata, kazao je načelnik Dubrovačko-neretvanske policijske uprave, Ivan Pavličević, prenosi HRT.

Podsjetimo, u požaru koji je u četvrtak oko 9 sati buknuo u HE Plat nestala su tri radnika. Beživotno tijelo prvog pronađeno je u četvrtak oko 14 sati u odvodnom kanalu hidroelektrane, a drugog oko 21,50 sati na obali mora u Cavtatu, a za trećim se još traga.

Opsežnu potragu u subotu su dodatno otežali vremenski uvjeti, zbog čega policijska plovila nisu mogla izaći na širi akvatorij, već samo brod Obalne straže Omiš. Od 9 sati angažiran je i jedan helikopter MUP-a.

U potrazi su sudjelovali policija, HGSS, sve vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva s juga Hrvatske, djelatnici HE Plat, mještani, ronioci i Obalna straža Omiš, a medicinski tim je bio u pripravnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook| Instagram.