NLM osvojio izbore za vijeća mjesnih odbora u Vrgorcu

Vijesti 10. velj 201922:55 > 22:58
Jure Divic/HaloPix/PIXSELL

Nezavisna lista mladih (NLM) pobjednik je nedjeljnih izbora za vijeća mjesnih odbora u Vrgorcu s osvojenih 16 odbora, HDZ-u je pripalo šest, a u četiri mjesna odbora pobijedile su kandidacijske liste grupe birača koje su imale podršku NLM-a, dok je SDP osvojio samo jedan mjesni odbor.

Za stranku NLM, koja je prvi put izašla na izbore za mjesne odbore Grada Vrgorca, glasovalo je 1185 birača, za HDZ 854, mjesnim nezavisnim listama glas je dalo 146 birača, a SDP-u 50. Bila su i 93 nevažeća glasa. Na izbore je izašlo 41 posto od 5509 upisanih birača.

Gradonačelnik Vrgorca i predsjednik NLM-a Ante Pranić večeras je proglasio pobjedu. “Prvi put smo izašli na izbore za vijeća mjesnih odbora Grada Vrgorca. Apsolutna pobjeda. Hvala svima!”, istaknuo je Pranić, koji je i saborski zastupnik u Klubu Mosta nezavisnih lista.

Na službenoj stranici stranke istaknuto je, među ostalim, kako su ti izbori bitni jer “ukazuju na promjenu trendova u lokalnoj politici, gdje ne prolaze više ideologije, već isključivo mjerljivi, nesebični rad za boljitak cijele zajednice”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram