U Klaićevoj su uređaj za MR pretvorili u podmornicu da djecu ne bude strah

Vijesti 14. velj 201910:53 > 11:02
Google Street View

Pogledajte našu podmornicu! - objavila je sretno Klinika za dječje bolesti Zagreb - "Klaićeva" na svojoj Facebook stranici. Podmornica je ustvari uređaj za magnetnu rezonanciju, ali ne onaj klasični, sivo-bijeli koji i kod odraslih izaziva strah, a kako ne bi kod djece.

Kako bi im boravak u bolnici i pretrage prošle što lakše ekipa iz Klaićeve bučnu i dosadnu pretragu sada je pretvorila u malu atrakciju.

Kako su objasnili u objavi na Facebooku do prije nekoliko dana bio je to sivo bijeli uređaj za magnetnu rezonanciju u čijem tunelu djeca tijekom snimanja nerijetko moraju provesti i više od 25 minuta i pritome se niti malo pomaknuti.

Djecu do šest godina često su morali uvoditi u opću anesteziju, ali onda su uz malo kreativnosti djeci omogućili da ne prolaze kroz cijeli proces anestezije.

“Prije dva dana su naši djelatnici po prvi put uspjeli snimiti dječaka od 4 godine BEZ opće anestezije zahvaljujući priči i dojmu da će ploviti podmornicom među šarenim ribicama”, pohvalili su se iz Klaićeve. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram