Čikotić kaže da Most neće biti dio EPP-a jer je Antonio Tajani njihov član

Vijesti 24. velj 201917:07 > 17:21
(ilustracija)

Sonja Čikotić, kandidatkinja Mosta na izborima za Europski parlament, najavila je da njezina stranka neće biti dio Europske pučke stranke.

Sonja Čikotić je u gostovanju za HRT-ovu emisiju Nedjeljom u 2 rekla da im je cilj na izborima za Europski parlament osvojiti više od jednog mandata.

Na pitanje kako motivirati mlade da izađu na europske izbore, kazala je da je sigurna da će se mladi ovaj put odazvati.

“Mladi će sigurno izaći na izbore jer im je nedavno ukraden referendum i s obzirom na to da im je prije šest mjeseci ukradena parlamentarna demokracija, kada su neke stranke skandalozno i sramotno ‘prešetale’. To će biti referendum o samovolji Andreja Plenkovića. Mladi mogu pokazati svoju volju i mogu reći da su jako nezadovoljni.”

Dodaje da će, ako uđe u Europski parlament, zastupati građane, nacionalne teme i interese. Također, Most neće biti dio EPP-a, ističe Čikotić.

Antonio Tajani je član EPP-a, a on svojata hrvatsku Istru i hrvatsku Dalmaciju”, naglasila je.

Za HDZ kaže da su “činovnici Europske pučke stranke”, a da će Most štititi hrvatske nacionalne interese. 

Spomenut i doktor Zoran Bahtijarević koji je na listi Amsterdamske koalicije za EU izbore. On je poručio da ako uđe u Europski parlament da će se zalagati da se povuku sredstva za izgradnju nove Dječje bolnice. Čikotić kaže da bi ga Most po tom pitanju podržao.

Što se tiče aktualnih hrvatskih europarlamentaraca, pohvalila je Biljanu Borzan i Ružu Tomašić zbog njihovog zalaganja.

Na pitanje zna li tko je kandidat EPP-a za predsjednika Europske komisije (Manfred Weber), rekla je da ne zna i da su fokusirani na hrvatske teme vezano uz Europski parlament.

Komentirala premijera i predsjednicu

Komentirala je i premijera Andreja Plenkovića.

“Uveo je Hrvatsku u lažnu stabilnost, mladi sve više odlaze zbog nepravednog sustava jer kod nas se ne događaju niti suše, a niti ratovi. To je jedan od razloga zašto sam se ja uključila u politiku. Premijer lažno obećava. 2016. na Badnjak rekao je da ćemo kupiti Inu, a danas ju je predao u ruke Mađarima. To dovoljno govori, djela su ona koja govore o ljudima”, rekla je Čikotić za HRT.

Što se tiče predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kaže da bi morala uglednije predstavljati RH u međunarodnim krugovima.

“Njezini savjetnici s njom upravljaju. Mi trebamo stabilne i jake institucije koje će zastupati hrvatske interese i hrvatske građane.”

Zakon o pobačaju

Upitana što misli o mogućim izmjenama Zakona o pobačaju, Čikotić je otkrila da je trudna po treći put. Kaže također da je ženama u Hrvatskoj teško i da je majčinstvo zapravo prepreka prema sigurnom zaposlenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram