Mila Rončević proslavila drugi rođendan, dobro podnosi terapiju

Vijesti 16. tra 201914:21 > 14:29
Privatna arhiva

Mila Rončević danas je napunila dvije godine. Djevojčica je u Children’s Hospital of Philadelphia za sada prošla tri doze kemoterapije i liječenje ide po planu.

Mila je dobrog raspoloženja i dobro podnosi terapije, doznaje Jutarnji list iz kruga obitelji. Idući tjedan trebala bi proći nove pretrage te će se nakon toga vidjeti kakvo je stanje.

Mila Rončević je 3. travnja s roditeljima stigla u bolnicu u Philadelphiji, gdje ju je dočekao liječnički tim na čelu s doktorom Richardom Aplencom, ekspertom za rijedak oblik leukemije od kojeg je Mila oboljela.

U medicinskim krugovima Children’s Hospital u Philadelphiji slovi kao najbolja bolnica za liječenje leukemije kod djece jer provodi niz jedinstvenih protokola.

VEZANE VIJESTI

Zahvaljujući apelu obitelji upućenom preko Facebooka, vijest o Milinoj bolesti i novcu potrebnom za liječenje u Americi se proširila u cijeloj Hrvatskoj, a dobri ljudi iz zemlje, ali i inozemstva uplaćivali su donacije.

Za Milu je prikupljeno više od 37 milijuna kuna. Za njezino liječenje bilo je potrebno 2,8 milijuna kuna. Obitelj je u nekoliko navrata istaknula kako je sada važno osnovati fond iz kojeg bi se pokrivala ovakva eksperimentalna liječenja jer Mila nažalost nije jedino dijete u Hrvatskoj kojoj je potrebna pomoć. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.