U Bjelovaru počinje gradnja reciklažnog dvorišta vrijednog šest milijuna kuna

Vijesti 22. svi 201916:13 > 16:16
Ilustracija

Na bjelovarskom odlagalištu otpada Dolini uskoro počinje gradnja novoga reciklažnog dvorišta vrijednog više od šest milijuna kuna, a ugovore s predstavnicima tvrtaka koje će ga graditi potpisao je u srijedu u ime investitora - Grada Bjelovara bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Radovi su vrijedni 6,14 milijuna kuna, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirat će 70 posto troškova, to jest 4,5 milijuna kuna. Najbolju ponudu za javnoj nabavi predala je zajednica ponuditelja koju čine Tehnix iz Donjeg Kraljevca te bjelovarske tvrtke Hidroregulacija i Rotor.

U novo reciklažno dvorište, inače drugo koje se gradi na bjelovarskom području, moći će se odvojeno prikupiti 1100 tona komunalnog otpada. Građani će u nj, među ostalim, moći odložiti papir, karton, plastiku, metalni otpad, limenke, stare baterije i akumulatore, staklo, otpadne gume, glomazni otpad, elektronički otpad, fluorescentne cijevi i žarulje.

Cilj projekta je bolja kvaliteta života, manje odlaganja problematičnog otpada, manja količina glomaznog otpada i drugih korisnih sastavnica komunalnog otpada u spremnicima za miješani komunalni otpad. Cijeli projekt, u koji je uključena i edukacija stanovništva, vrijedan je 6,6 milijuna kuna.

Novo reciklažno dvorište kojim će upravljati bjelovarski Komunalac, dio je budućeg centra za recikliranje otpada. Centar će činiti još i sortirnica za odvojeno prikupljeni otpad i kompostana za biološku komponentu komunalnog otpada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.