Mrsić odgovorio Đakiću o braniteljskim mirovinama

Vijesti 23. svi 201913:00 > 13:04
N1

Izjave Miranda Mrsića o braniteljskim mirovinama kojima HDZ kupuje izborne glasove, nakon Ministarstva hrvatskih branitelja u četvrtak je osudila i HVIDR-a optuživši Mrsića, Predraga Matića i medije da neargumentirano šire laži i stigmatiziraju hrvatske branitelje uoči euroizbora.

Bivši ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić ovoga je tjedna s konferencije za novinare prozvao HDZ da braniteljskim mirovinama kupuje izborne glasove, dok je bivši ministar branitelja Predrag Matić u RTL Direktu rekao da je porast broja branitelja “samo početak pakla koji nam slijedi”.

Na Mrsićeve izjave jučer je oštro reagiralo Ministarstvo branitelja optuživši Mrsića, uz ostalo, da je kao ministar razdvajanjem radničkih i braniteljskih mirovina izazvao “nesigurnost kod ove ranjive populacije (branitelja) i nastavak izazivanja kaosa”. Danas se oglasio i Josip Đakić ispred HVIDR-e.

U HVIDR-i kažu da su Mrsić i Matić očito zaboravili “ratne profitere i dezertere, te ostale koji su se bogatili i radili na izdaji nacionalnih interesa, dok su hrvatski branitelji i domoljubi ginuli i bili ranjavani da bi cijeli hrvatski narod obranili od velikosrpskog agresora i stvorili samostalnu hrvatsku državu”…

Na twitteru se oglasio Mirando Mrsić: “Kolega Đakiću, zajedništvo radnika i branitelja u ratu spasilo je Hrvatsku. Sada vam to zajedništvo u jednakim pravima ne paše. Razdvajanje braniteljskih i ostalih povlaštenih mirovina i zaštita radničkih mirovina nije stigmatiziranje, već nužnost ako ne želimo kolaps sustava”, napisao je.