Policijska akademija provodi FRONTEX-ovu obuku u Valbandonu

Vijesti 28. svi 201916:42 > 16:50
Ivo Cagalj/PIXSELL | ILUSTRACIJA

Policijska akademija, kao partner Europske agencije za graničnu i obalnu stražu (FRONTEX) počela je u utorak u Valbandonu kod Pule zajedničku obuku za policajce iz raznih zemalja EU koji će, među ostalim, sudjelovati u međunarodnim operacijama suzbijanja nezakonitih migracija.

Obuka će se provoditi do 2. lipnja, a kao predstavnik partnerske akademije i FRONTEX-a otvorila ju je koordinatorica FRONTEX aktivnosti i pomoćnica načelnika Policijske akademije za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju Mirjana Abramović, koja je naglasila da se ovim projektom nastoji stvoriti jedinstveni način obuke u svim zemljama članicama EU uz razumijevanje raznolikosti u multikulturalnom treningu, doznaje se u MUP-u.

SAZNAJTE VIŠE

 “Posebna je pozornost usmjerena na promicanje interkulturalnih sadržaja i vrednota, čime se omogućava osvješćivanje polaznika o važnosti stvaranja interkulturalnih kompetencija koje su nužne za interakciju, odnosno sudjelovanje policijskih službenika u provedbi zajedničkih operativnih akcija”, pojasnila je Abramović.

Važnost praktičnih obuka za sudjelovanje u međunarodnim misijama istaknuo je i Krešimir Kaniža, trener za Land Border Surveillance i predstavnik Uprave za granicu, koji će ovaj put biti odgovoran za uspješnu provedbu vježbe, navode u MUP-u.

Cilj provođenja ovakvih obuka je ojačati zajedničke kapacitete za sudjelovanje u međunarodnim operativnim akcijama kako bi se suzbila problematika nezakonitih migracija, ali i zaštitile ranjive skupine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram