Netko je ostavio magaricu na nenaseljenom otočiću u šibenskom arhipelagu

Vijesti 18. lip 201915:24 > 15:30
Petar Glebov/PIXSELL (ilustracija)

Nepoznata osoba ostavila je magaricu na nenaseljenom otočiću Ravan u šibenskom arhipelagu.

Magarica se nalazi na otoku Ravan u blizini Kaprija, a uočili su je putnici prilikom pristajanja na otok, piše SibenikIN.

– Bez vlasnika je lutala obalom. Kada smo se iskrcali na obalu životinja nam je prišla i dali smo joj piti. Popila je preko deset litara vode i po tome smo zaključili da je već dugo nitko nije obišao. Otok Ravan je vrlo mali nenaseljen otok, bez ikakvog pojilišta i sa vrlo malo vegetacije. Ne moram vam objašnjavati kakve su joj šanse za opstanak na takvom otoku u ljetnim mjesecima ako je nitko ne bude obilazio – ispričao je čitatelj portala.

Dok su jadranski otoci još bili gusto naseljeni, a zemlja na otocima u većoj mjeri obrađivana, magarci su bili radne životinje koje bi kad bi im životni vijek bio pri kraju, vlasnici prevozili upravo na nenaseljene otočiće i hridi gdje bi nesretne životinje dočekale smrt od gladi i žeđi. Po količini vode koju je magarica s otočića Ravan popila, čini se da je ovdje riječ upravo o jednom takvom slučaju.

Novinari portala SibenikIN kontaktirali su Veterinarsku inspekciju u Šibeniku na čiji se broj do objave članka nitko nije javljao, kao ni na broj Udruge za zaštitu magiraca ‘Equus Asinus’.

Šibenska policija upoznata je sa slučajem, ali ni oni ne znaju kako točno riješiti problem, budući da nisu opremljeni ni znanjem ni iskustvom, a niti brodovima za prijevoz životinja. Kako je kazala policijska glasnogovornica Marica Kosor, u kontaktu su s jednom tribunjskom udrugom koja bi im mogla pomoći.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram