Tko su kandidati za Kuščevićeva nasljednika, s kim će sve razgovarati premijer?

Vijesti 10. srp 201909:21 > 09:36
N1

Lovro Kuščević podnio je ostavku na mjesto ministra uprave, a ime njegova nasljednika ili nasljednice znat ćemo do petka. Odluku o tome, dakako, donosi premijer koji će danas i sutra, očekuje se, razgovarati s mogućim kandidatima.

Državni tajnik u Ministarstvu uprave Darko Nekić komentirao je špekulacije da je kandidat za ministarsku fotelju koju je napustio Lovro Kuščević.

Darko Nekić u Hrvatskom saboru nije želio komentirati navode, ali ih nije ni odbacio. Potvrdio je samo da o tome s premijerom Andrejem Plenkovićem, koji je jučer nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a najavio rekonstrukciju Vlade – nije razgovarao.

“Rekao sam da neću komentirati, nisam s nikim razgovarao, to mogu potvrditi. Preko dvije godine sam u Ministarstvu uprave, sad sam državni tajnik, radim svoj posao”, kazao je.

Na pitanje smatra li da je podnošenje ostavke bio dobar potez Lovre Kuščevića, kazao je samo da su dobro surađivali. 

VEZANE VIJESTI

“Imao sam dobru suradnju s Lovrom Kuščevićem, nisam imao prilike razgovarati s njim otkad je podnio ostavku. Imali smo dobru i korektnu suradnju”, zaključio je bivši gradonačelnik Senja Nekić.

Podsjetimo, upravo je Darko Nekić jedno od zvučnijih imena koja se spominju kao potencijalna zamjena Lovri Kuščeviću.

U kadrovskoj križaljci spominje se i Kuščevića zamjenica u Saboru Sanja Putica, koja bi njegovim povratkom u saborske klupe mogla ostati bez funkcije. 

Aktualnu HDZ-ovu saborsku zastupnicu pitali smo jučer je li točno da je u igri za novu ministricu uprave.

“Ne mogu vam odgovoriti na to pitanje. O tome nisam razgovarala s predsjednikom stranke i Vlade Andrejem Plenkovićem niti s predsjednikom kluba zastupnika HDZ-a Brankom Bačićem“, kazala je Sanja Putica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram