Bulj: Najpoštenije bi bilo da Plenković da ostavku

Vijesti 16. srp 201916:28 > 16:37
N1

Gost Newsrooma bio je saborski zastupnik Mosta, Miro Bulj.

Gordan Jandroković i Željko Reiner ranije su govorili o mogućnosti sazivanja izvandredne sjednice Sabora. Reiner je rekao i kako smatra da je zastupnicima dovoljno pet-šest sati da dođu u Saboru. Na pitanje očekuje li zaista takav “desantni” poziv Bulj kaže: “Da je ratno stanje možda bi bilo očekivano, a očito je kaos u vladajućoj situaciji i premijer ne kontrolira situaciju pa traže načine i modele da provedu svoje zamisli. Ta izjava o pet-šest sati… Pitao bih ga da putuje iz Sinja koliko mu treba vremena. Ova Vlada je cijela kaotična i bilo bi najpoštenije da premijer da ostavku. Naravno da on to neće napraviit. Sve ovo što se događa je odgovornost Andreja Plenkovića.”

Govoreći o tome je li premijer znao da će Goran Marić u ponedjeljak u Novom Vinodolskom podnijeti ostavku, kako pokušava uvjeriti javnosti još od same ostavke ministra, Bulj kaže da mu je to teško vjerovati.

“Očito se tražila izlazna strategija. Sjetimo se da je uvijek bio uz svoje ministre, branio ih i stajao s njima. Ovo je kaos gdje očito Andrej Plenković ne kontrolira, ne samo koalicijske partnere, nego čak i svoje saborske zastupnike. Tek ćemo vidjeti hoće li provesti u Saboru ono što je zamislio”, kaže. 

Tko od zastupnika će doći na sjednicu Sabora? “Doći će ovi koji podržavaju HDZ, oni nemaju izbora. Vidjet ćemo što će biti u HDZ-u. Najpoštenije bi bilo od Andreja Plenkovića da da ostavku, ono što je trebao napraviti prije dvije godine. Izbori su jedino rješenje”, kaže Bulj. 

Što se tiče Gorana Marića, Bulj smatra da treba vidjeti što se to radilo s državnom imovinom. Ne dovodi u pitanje potrebu za Ministarstvom državne imovine, ali “treba vidjeti što se događalo”, govori. 

Koalicija Mosta s nekim novim HDZ-om, čak i ako ga preuzme Davor Ivo Stier, ako je vjerovati Bulju, nije izgledna. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.